ТОП-10 професій майбутнього
опубліковано 08 січня 2020 року о 14:05

ТОП-10 професій майбутнього

З огляду на динамічні зміни у всіх сферах життєдіяльності та надшвидкісні темпи розвитку високих технологій, спеціальності, які існують зараз, відходять на другий план. Уже сьогодні, на міжнародному ринку праці відчувається нестача кваліфікованих працівників в області нано- та IT- технологій, медицині, інженерії, агрономії, управлінні. На думку фахівців, одні з найпопулярніших професій майбутнього будуть пов'язані з космосом та віртуальною реальністю. Також, футурологи переконані, що всупереч існуючим стереотипним думкам про заміну людської праці роботами, все одно у перспективі залишаться професії, пов'язані з діяльністю людини. За ким будуть полювати хедхантери та які професії будуть популярні в найближчому майбутньому, Ви дізнаєтеся далі у цій статті.

Що повинен вміти фахівець майбутнього?

Оскільки розвиток робототехніки неминучий, людина повинна буде вміти конкурувати з автоматизованою робочою силою. Тому, фахівці UP-STUDY рекомендують кваліфікованим кадрам майбутнього кинути всі сили на вдосконалення себе у таких навичках: — володіти здатністю швидко схоплювати нову інформацію, переробляти її та виносити основне;

— вміти віддалено працювати;

— оцінювати ступінь ризику, бачити виклики та справлятися з ними;

— працювати на стику професій або поєднувати кілька, легко освоювати нові спеціальності;

— бути мобільним та гнучким;

— бути готовим до крос-культурних переміщень, працювати з різними національностями;

— знати кілька мов, основи ділового спілкування, міжкультурної комунікації;

— творчо підходити до реалізації своїх обов'язків;

— легко засвоювати знання у сфері комп'ютерних технологій.

Популярні професії майбутнього.

1. IT-проповідник — людина, що займається просуванням/пропагандою нових IT-продуктів для різних груп людей, у тому числі й скептично до цього налаштованих.

2. Сіті-фермер — фахівець з розробки бізнес-проектів, обслуговування, облаштування агропромислового господарства у великих містах та на дахах будівель. Дана ферма являє собою автономну/екологічну конструкцію, пристосовану до розведення тварин та вирощування різних культур.

3. Менеджер космотуризму — кваліфікований співробітник, що володіє знаннями у космічній галузі. Також, він розробляє індивідуальні космічні тури та проводить консультації з потенційними клієнтами.

4. Архітектор віртуальної реальності (VS) — вдосконалений гейм-дизайнер, завдяки інформаційним системам перетворює реальний простір у віртуальні світи для навчання, відпочинку, роботи.

5. Цифровий лінгвіст — фахівець, який займається створенням лінгвістичних програм та інтерфейсу для комунікації людини та комп'ютера.

6. Біоінженер — професіонал в області медицини та біології, який вивчає властивості матерій/організму для розробки нових продуктів/методів, що дозволяють вирішити різні медичні проблеми.

7. Віртуальний адвокат — віддалений фахівець з вирішення питань, пов'язаних із законодавством, та юридичною підтримкою через Мережу.

8. Корпоративний антрополог — спостерігач у компаніях/підприємствах, що стежить за процесом роботи співробітників, аналізує їх внутрішній стан та його вплив на працездатність. Також, він вчить працівників керувати емоціями в умовах змін.

9. Інженер з утилізації — екоурбаніст, який використовує інноваційні технології для грамотного перероблення виробничих, міських відходів.

10. Тьютор — педагог, який створює індивідуальні освітні програми та супроводжує учня/студента у процесі персоналізованого навчання.

Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що кваліфіковані працівники майбутнього — це професіонали, які володіють кількома спеціальностями, котрі вміють працювати зі штучним інтелектом, в умовах виклику та невизначеності. На даний момент, розглянуті професії межують з фантастикою, але вже через 10-20 років вони стануть реальні та популярні.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux